hétfő

Az élet Dávid Veron után

Olyan, mint a szakítás. Jó nagy, üres nyugalom.

Az elmúlt hónapokat ösztöndíjas kutatással és mindenféle pályázatok összegereblyézésével töltöttem, utóbbit olyannyira szenvedélyesen, hogy az e-mailek fölötti bőgés és a gyomorgörcsös ébredés is összejött, ami nekem viszonylag új tapasztalás. Szóval most egy ideig nem szeretnék pályázni, csak írogatni. Szerencsére van két konkrét, írnivalóan jó cél is.

Az egyik egy tévés forgatókönyv Rómer Flórisról. Ezen (némi év eleji előmunkálat után) az utóbbi hetekben kezdtem el nagy elánnal dolgozni. Sajnos a legjobb részt (150 éves régészlevelek olvasása a könyvtárban) már kipipáltam, innentől "csak" dolgozni kell, világ termelőerői, egyesüljetek.

A másik pedig egy regény, a Dávid Verontól kivett vakáció első lépéseként. Az agavés erőkkel már megtörtént a kiegyezés a történetet és az ötletet illetően. Ez annyit tesz, hogy a maguk brites módján lelkesedtek. (Azaz beleegyezően hümmögtek.)

És hogy miről szól a regény? A lényeget nyilván nem árulom el. A mellékelt képek azonban sejtethetik, hogy valami kissé másra edzek, mint a történelmi detektívesdi. Egyszeri kalandra, nem sorozatra. És nem tudom, kinek mekkora megnyugtatás, mindenesetre szólok, hogy ezúttal is maradok a kriminél.

Remélem, sokat találgattok majd teljesen esélytelenül :)












6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Esélytelenül?? A képek alapján egyszerű mint az 1x1!

"A történet a III. világháború után játszódik. Az emberiség megmaradt kommunái mindent megtesznek a túlélésért, de nem csak egymással, hanem az egyre inkább terjeszkedő természet erőivel is fel kell venniük a harcot a túlélésért.
A főszereplő egy biológus, aki arra próbál magyarázatot találni, hogy a háború során bevetett biológiai fegyvereknek mekkora szerepe volt abban, hogy a természet erőszakos előrenyomulása egyre szembetűnőbb és fenyegetőbb.
A sötét erdők mélyén pedig megbújik valami, ami fényt deríthet minden titokra."

Mondd, hogy eltaláltam! :D

Ecsédi Orsolya írta...

Posztapokaliptikalternatívjelenhugari? Vajon miért ide dobták le Japán helyett az első atomot, merül fel a jogos kérdés ifjú/öreg/középkorú nyomozónkban? :)

Pikszi írta...

IGEN!

Bővebben: NEMIGEN!

Pikszi írta...

Vannak elemek, amik stimmelnek :)

Névtelen írta...

Tudtam ám..! :P
Mindegy is, miről szól, nagyon várjuk! Jó munkát! :) <3

Névtelen írta...

Á, mit bénáztok? A nagy mű csak Vlagyimir Manyuhin életrajza lehet: az ő analitikusa juttatta el Katához a korai fotókat. A kis Gyiva ugyanis sorkatonaként a 2.vh. idején végigfotózta a budapesti ostromot, majd leszerelték, 9 és fél évet töltött egy carszkoje szelói intézetben, ahol korán fény derült profetikus tehetségére, de ezt titkolták, míg élt a Vezér. 54-ben a nagy politikai változások után végre elővették Manyuhint, szoros kontroll mellett ismét ceruzát adtak a kezébe, és a nagy szovjet víziókról készült rövid mondatokat mondtak neki. Pár napot dolgozhatott csak, mert még a frissen alakult KGB-t is megdöbbentette az, amit a látó ember hírében álló Manyuhin láttatni engedett a szovjet jövőről. Féltek, hogy kitudódik, ezért Manyuhint visszavitték, alkotásait titkosították. Tavaly, egy éjjel kopogtak Kata ajtaján. Két bőrkabátos alak egy nagy barna borítékot adott át neki - meg egy üveg vodkát. Jó munkát kívántak neki. Ukrán akcentusuk volt.
Kata, jó munkát kívánok, büszke vagyok rád, de vigyázz magadra!!! R.